Ce este diferit în piața imobilară 2023 faţă de 2009-2010-2011?

Reprezentare Exclusiva Imobiliara Constanta

Categories :

Situaţia la zi pe piaţa imobiliară: tranzacţiile au scăzut cu 20-30%, lucrările de construcţii rezidenţiale au scăzut cu 12% în prima parte a anului, băncile au o scădere pe partea de acordare de credite ipotecare/imobiliare cu 20-30%, proprietăţile – apartamente, case – stau mai mult pe piaţă la vânzare, numărul de vizite pentru o proprietate a scăzut chiar şi cu 50%, dobânzile la creditele ipotecare/imobiliare au crescut de trei ori faţă de anul trecut şi de cinci ori faţă de acum doi ani.

În ciuda acestui tablou, preţurile apartamentelor/caselor nu prea au scăzut.

Destul de multă lume se aştepta ca preţurile să scadă ca în 2009-2010-2011, adică cu 30%, chiar 50%, dar acest lucru nu se întâmplă. Într-o variantă fericită, ai putea obţine la o negociere o scădere a preţului cu 10% faţă de preţul afişat. Sunt proprietăţi unde preţurile chiar cresc.

Pentru că preţurile nu au scăzut, întrebarea de ce nu scad preţurile revine din ce în ce mai des, sunt mulţi care stau cu banii pregătiţi să cumpere un apartament/o casă, de peste un an de zile se uită în dreapta şi-n stânga, dar tot aşteaptă ca preţurile să scadă.

Iar preţurile nu scad ci dimpotrivă, cresc, chiar dacă numărul de tranzacţii pe piaţă a scăzut şi probabil că o să mai scadă.

Ce este diferit faţă de 2009-2010-2011?

Cititi tot articolul direct de la sursă: aici.

PALLOMA CAFFE PRIMEȘTI 10% REDUCERE DACĂ TE ABONEZI LA NEWSLETTER-UL IMOSTEFAN
10% REDUCERE

10% REDUCERE PENTRU CAFEAUA TA MATINALĂ!

ABONAȚI-VĂ LA NEWSLETTER-UL NOSTRU ȘI ECONOMISIȚI 10% TIMP DE O LUNĂ PENTRU O CAFEA OFERITĂ DE PALLOMA CAFE

Citiți politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații. Abonarea implică consimțământul dumneavoastră pentru prelucrarea datelor conform normelor GPDR.

Lasă un comentariu...