Prețurile din imobiliare 2022

Reprezentare Exclusiva Imobiliara Constanta

Categories :

Prețurile au crescut imediat la începerea acestui an, motivul justificat de către proprietarii vânzători din piață care stă la baza acestor măriri este creșterea prețurilor materialelor de construcții și asta ar trebui să se întâmple doar pentru imobilele construite în anul 2021-2022.

Asta se întâmplă în mare parte în sistemul de lucru al agențiilor imobiliare care oferă servicii de intermediere imobiliară, un serviciu care ar trebui oprit prin lege deoarece nu este tocmai etic să poți reprezenta ambele părți într-o tranzacție.  Din cauza acestui sistem se debusolează și sistemul de servicii imobiliare oferit către piață de reprezentare exclusivă,  atenție nu este același lucru cu exclusivitatea care iar este o struțo cămilă inventată aiurea în tramvai de diverși oportuniști.

De când a început războiul totul a fost înghețat și asta îmi arată toate analizele anunțurilor de promovare online, practic interesul a scăzut cu 77%, iar feedback-ul colegilor din piață este același, telefoanele sunt silence.

Prețurile în această perioadă sunt mărite cumva și de teama asta a situației actuale, însă sunt convins că vor reveni la normal iar acel normal este cel dictat de scumpirea materialelor de construcții nu cel de acum: de frica războiului.

Cererea pe piață a scăzut însă ofertele, unele speculative, au crescut, cel mai indicat este achiziționarea de la agenți imobiliari care practică numai reprezentarea exclusivă imobiliară, deoarece acest serviciu are la bază stabilirea prețului printr-o analiză comparativă de piață nu cel dictat de proprietar.

Sunt ok investițiile în imobiliare, din punctul meu de vedere în această perioadă dacă nu ai altă nișă de a investi.

Lasă un comentariu...