ImoStefan Agreează Colaborarea Imobiliară
Am început antreprenoriatul imediat după prima facultate, dar am închis afacerea deoarece nu am avut curajul și susținerea necesară pentru a o duce mai departe. Era nevoie de investiții și mi-a fost teamă să iau un credit atât de mare în 1998. Pe parcursul următor al vieții mele, am învățat enorm de multe din experiențele de angajat în multinaționale, mai ales din interacțiunea cu echipele de oameni alcătuite din „n” tipologii.
A venit acel moment în care am ales să rămân la malul mării. Da, am fost nevoit, după o serie de angajări în care CV-ul meu a fost evaluat, să mă întorc la ideea de a deveni ceea ce am știut dintotdeauna că îmi vine ca o mănușă personalității mele: să fiu antreprenor. Viața ne oferă oportunități prin voia Domnului, alegerea ne aparține.
Răspunsurile mele sunt ale unui om a cărui percepție despre a oferi servicii imobiliare calitative clienților săi se reflectă prin munca depusă pentru ei, dozată într-un echilibru perfect, lipsită de convingeri și constrângeri. Orice meserie are părțile ei ușoare și grele, este ca sinusoida din matematică: partea grea te ajută să urci ușor partea ascendentă a acesteia. Pasiunea, consecvența și obiectivele sunt prietene cu orice meserie, inclusiv pentru domeniul imobiliar.
Cu cât agențiile imobiliare vor include educarea tuturor celor care au o nevoie imobiliară în planul lor de afaceri, cu atât lucrurile se vor schimba în piața imobiliară în bine. Doctrina socialistă a fost că omul trebuie subjugat unui sistem care oferă serviciile complete către mase. Acum, antreprenoriatul face asta, în cea mai mare măsură. Evident, lucrurile sunt diferite și tot mai mulți știu sau au auzit despre aceste servicii imobiliare. Da, se simte și tot mai mulți încep să vadă cu alți ochi agențiile imobiliare. Va fi și mai bine cu cât noi vom învăța să punem umărul la educația imobiliară prin diferite metode, dar mai ales prin colaborare imobiliară.
Breasla imobiliară are nevoie de o infuzie de stopare a multor factori care nu fac cinste unor antreprenori, ci probabil doar unor „patroni”. Iată câteva exemple concrete: „Eu sunt șeful”, „Eu știu mai bine ca fac imobiliare de zeci de ani”, „Tu nu ma vei întrece în imobiliare”, „Eu nu colaborez, deși mă laud că lucrez în reprezentarea exclusivă imobiliară”, „Cum nu colaborez, eu întotdeauna am platit comisionul, dar eu nu preiau anuturile din sistemele MLS, ce sunt trepăduș…” etc.
Educația vine din consistența integrității. Doar atunci poți lucra cu adevărat sub incidența unui cod etic.